W 1911 roku zbudowano w Mysłowicach pierwszy duży lokal restauracyjny w centrum miasta. W ten sposób powstał na rogu ulicy Grunwaldzkiej  pierwszy w Mysłowicach „drapacz chmur”.

Zupy

Bulion królewski z makaronem 5 zł
Węgierska zupa gulaszowa w kociołku 7 zł
Krem z brokuł podawany z różyczką łososia 6 zł
Francuska zupa cebulowa z parmezanem 6 zł
Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym 6 zł
Barszcz z krokietem 7 zł
Kwaśnica ze śmietaną 6 zł
Żurek staropolski w chlebie 7,50 zł
Krem pomidorowy ze śmietanką 6 zł
   
   
   

 

Nasz lokal dysponuje:

 - salą na 100 osób
 - salą bankietową na 40 osób
 - kameralną antresolą
 - barem
 - parkingiem na kilkanaście samochodów
  

 

 

 

AKTUALNOŚCI | HISTORIA | OFERTA | MENU | GALERIA | KONTAKT